06. Feb 2023.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Cjeloživotno obrazovanje

Cjeloživotno obrazovanje

E-mail Ispis PDF

Obilježavanje "Tjedna cjeloživotnog učenja"

Ovogodišnji "Tjedan cjeloživotnog učenja"obilježavao se od 28. rujna do 2. listopada 2009. godine u 20 županija i Gradu Zagrebu te se provodio pod sloganom "Dodaj znanje iskustvu". Cilj i želja projekta bio je povećati svijest o važnosti obrazovanja kao učinkovitoj mjeri za smanjenje nezaposlenosti i zadovoljavanje potreba u gospodarstvu, povećanje pristupa informacijama i cjeloživotnom učenju te informiranje javnosti o mogućnostima učenja na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Povodom obilježavanja "Tjedna cjeloživotnog učenja" - programa kojeg je UNESCO pokrenuo 1999. godine, a čiji je ovogodišnji cilj bio usmjeren na povećanje pristupa informacijama o cjeloživotnom učenju i obrazovanju odraslih - u Županijskoj su palači brojne institucije prezentirale svoje programe. Tako je šest srednjih škola u županiji, tri otvorena učilišta te područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održalo prigodne prezentacije i prisutne upoznalo s ponudom tečajeva koji se održavaju tijekom cijele godine.

Inače, Agencija za obrazovanje odraslih ove je godine drugi put organizirala  "Tjedan cjeloživotnog učenja" na nacionalnoj razini u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, a Tjedan se inače svake obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.