06. Feb 2023.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Osnovne škole

Državna natjecanja osnovnih škola

Geografija

E-mail Ispis PDF
Na državnom natjecanju iz povijesti koje  je održano u Poreču  u kategoriji 5. razreda Tin Rogina iz II. Osnovne škole Varaždin bio je deseti, a mjesto iza njega plasirao se njegov školski kolega Borna Bregović. U kategoriji 8. razreda Filip Milošević iz OŠ Šemovec bio je deseti.

Povijest

E-mail Ispis PDF
Na u Poreču održanom državnom natjecanju iz povijesti učenici u kategoriji osmih razreda Antonio Bukovec iz OŠ "Gustava Krkleca" iz Maruševca osvojio je drugo mjesto, a  Jasmina Justament iz ivanečke osnovne škole bila je trinaesta.

Kemija

E-mail Ispis PDF
Matea Križanić iz varaždinske VI. osnovne škole državna je prvakinja iz kemije u kategoriji sedmih razreda, a u istoj kategoriji drugo mjesto podijelili su Iva Bušić, također iz VI. Osnovne i Anabela Ljubić iz OŠ "I. Kukuljevića Sakcinskog" iz Ivanca. Anja Petric iz OŠ "Petar Zrinski" iz Jalžabeta bila je deseta u kategoriji 8. razreda. Mlade kemičare za natjecanje koje je održano u Puli pripremale su mentoric e Marina Cestar i Vesna Jeremić - Premec.

Biologija

E-mail Ispis PDF
Na državnom natjecanju iz biologije Mateja Cesarec iz I. OŠ Varaždin bila je četvrta, kao jedina predstavnica Varaždinske županije u kategoriji osnovnih škola.

Informatika

E-mail Ispis PDF
Josip Kelava iz  VI. Osnovne škole Varaždin pobjednik je državnog natjecanja iz informatike u skupini LOGO, u kategoriji 6. razreda.  Drugo mjesto  osvojio je  Benjamin Ikanović iz OŠ Šemovec u skupini QBASIC u kategoriji 5. Razreda, dok je treće osvojio Josip Kelava, ali u skupini QBASIC. Šesta su mjesta osvojili Melani Krobot iz OŠ Ludbreg u skupini QBASIC do 5. razreda, te  David Bačan i Valentino Bencek iz OŠ Petrijanec sa svojim radom "BB glagoljica" .Petra Jambriško iz OŠ Vinica bila je 9. U LOGO-u za osme razrede, a isto je mjesto osvojio i  Damjan Grđan iz OŠ Vidovec u osnovama informatike.

Hrvatski jezik

E-mail Ispis PDF
Lea Ledinščak iz Osnovne škole Ante Starčevića iz Lepoglave osvojila je izvrsno 2. mjesto  na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika u kategoriji 8.razreda. Među osnovnoškolcima iz Varaždinske županije, na državno su natjecanje pozvani i Marin Medved  iz osnovne škole Kneginec Gornji  i Vjera Krašek iz Osnovne škole I.K.Sakcinskoga iz Ivanca,  koji su u kategoriji  8. Razreda podijelili 10. Mjesto. Mentori su im bili Branka Kuća, Ivana Trogrlić i Irena Pejnović.

Matematika

E-mail Ispis PDF
Josip Kelava, učenik varaždinske VI. Osnovne škole, osvojio je 1. nagradu na državnom natjecanju iz matematike u kategoriji 6. Razreda. Na natjecanju, koje je održano u Opatiji od 31. ožujka do 2. travnja, izvrsna je bila i Maja Puček iz OŠ Tužno, koja je u kategoriji 8. razreda osvojila 2. nagradu. Priznanja su dobili Petra Jambriško iz OŠ Vinica u kategoriji 8. razreda, Anabela Ljubić iz OŠ "I.K. Sakcinskog" iz Ivanca u kategoriji 7. razreda te njena školska kolegica Teodora Puček u kategoriji 5. razreda. Popis svih sudionika državnog natjecanja iz Varaždinske županije pogledajte ovdje.

Njemački jezik

E-mail Ispis PDF
Benjamin Bek iz osnovne škole "Andrije Kačića Miošića" iz Gornje Voće osvojio je 10. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika u kategoriji A osnovne škole. Mentorica mu je bila Anita Smrečki, a na natjecanju u Primoštenu je sudjelovalo 17 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske.

Eko kviz

E-mail Ispis PDF
Josip Skender, Eva Čerpinko. Matea Cesarec i Lena Kocijan, učenici I. OŠ Varaždin, osvojili su odlično 4. mjesto na državnom i svehrvatskom "Eko kvizu" koji se od 20. do 22. ožujka održao u Primoštenu. Eko kviz sastojao se od natjecanja u čak 5 predmeta - biologiji, kemiji, ekološkoj i znanstvenoj kulturi te vjeronauku, a pod mentorstvom Karmen Zgrebec  natjecali su se u konkurenciji čak 37 ekipa iz Hrvatske i BiH. Sve rezultate pogledajte ovdje.