06. Feb 2023.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Srednje škole

Državna natjecanja srednjih škola

Geografija

E-mail Ispis PDF
Vedran Jakopović iz varaždinske Prve gimnazije državni je prvak iz geografije u kategoriji 1. razreda srednjih škola. Na natjecanju koje  je održano u Poreču, Enes Garibović iz Prve gimnazije bio je trinaesti u kategoriji 1. razreda srednjih škola. Njegova školska kolegica  Petra Pajtak bila je treća u kategoriji 2. razreda, a u istoj je kategoriji Kristijan Šaško iz Srednje škole Ivanec bio peti. U kategoriji 3. razreda Valentina Bahun iz Srednje škole Ivanec bila je jedanaesta, a njena školska kolegica Ivana Ribić sedamnaesta. Još jedan učenik ivanečke srednje škole - Andrej Roginek , bio je trinaesti  u kategoriji  4. razreda.

Povijest

E-mail Ispis PDF
Na u Poreču održanom državnom natjecanju iz povijesti Tomislav Kunštek iz Prve gimnazije bio je drugi u kategoriji trećih razreda srednjih škola.  Valentina Pongračić iz Prve gimnazije bila je peta u kategoriji prvih razreda srednjih škola, Matija Horvat iz Elektrostrojarske škole bio je dvanaesti u kategoriji drugih, a Sara Tomić iz Prve gimnazije bila je petnaesta u kategoriji četvrtih razreda srednjih škola.U kategoriji samostalnih istraživačkih radova učenice Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole - Danijela Kolarić i Tamara Tugčić sa svojim su radom "Pogled u svijet slobodnih zidara" osvojile trinaesto mjesto.

Poslovne tajnice

E-mail Ispis PDF
Učenica varaždinske Gospodarske škole Jelena Hrkač osvojila je drugo mjesto na državnom natjecanju za poslovne tajnice kojem je domaćin bila Gospodarska škola Varaždin. Jeleni je za samo jedan bod izmaklo prvo mjesto. Jelenu je za natjecanje, na kojem je znanje pokazalo 8 učenika iz Dubrovnika, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Splita i Varaždina,  izvrsno pripremila mentorica Jasminka Kelemen.

Kemija

E-mail Ispis PDF
Na državnom natjecanju iz kemije  Karla Kelemen Prve gimnazije Varaždin u kategoriji prvih razreda srednje škole bila je odlična - druga,  a isto je mjesto zauzeo i njezin školski kolega Hrvoje Premec u kategoriji trećih razreda. Mlade kemičare za natjecanje koje je održano u Puli pripremale su mentorice Lidija Klampfl i  Nada Flegar.

Biologija

E-mail Ispis PDF
S hrvatskog natjecanja iz biologije vratila su se dva državna prvaka iz Varaždinske županije! Oboje su učenici varaždinske Prve gimnazije: Iva Harmicar u kategoriji prvih razreda i Juraj Orehovec u kategoriji trećih. Ana Kraš iz Prve gimnazije bila je peta u kategoriji prvih razreda, kao i njena školska kolegica Stela Sobočanec u kategoriji trećih razreda. Državnim prvacima mentorice su bile Biserka Bogadi i Vlatka Kranjčec.

Ugostiteljstvo

E-mail Ispis PDF
Franjo Copak, na nekoliko kuharskih natjecanja zlatni maturant varaždinske Gospodarske škole, na državnom je i međunarodnom natjecanju GASTRO 2011. u Supetru na Braču osvojio srebrnu medalju i to u kategoriji spremanja slanog izloška. Na natjecanju je 136 učenika znanje i vještine odmjerilo u 9 kategorija, a stanovnici Varaždinske županije ovo su natjecanje mogli pratiti i preko web streaminga, a sve s ciljem da se budućim srednjoškolcima približe zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Uz Franju, na natjecanju je bio i Mario Horvat, učenik 3. razreda varaždinske Gospodarske škole. On je u kategoriji posluživanje menija zauzeo 5. mjesto. Mentori su im bili Nevenka Bosilj i Mladen Vitez.

Informatika

E-mail Ispis PDF

Danijel Sokač iz Elektrostrojarske škole osvojio je izvrsno 2. mjesto na državnom natjecanju iz informatike i to u skupini osnove informatike za strukovne škole. Njegov školski kolega Toni Dalić svojim je radom "SchoolBook" osvojio 3. mjesto u  skupini razvoj softvera, Ivan Korotaj iz Elektrostrojarske bio je  4.  u skupini osnove informatike za strukovne škole, a mjesto iza njega plasirao se u istoj skupini Darko  Hranić, također iz Elektrostrojarske škole.  Martin Gluhak iz Prve gimnazije bio je 4.  u C/C i PASCALU, dok je u istoj skupini 5. bio  Ivan Paljak, također  iz Prve gimnazije.  Učenici Prve gimnazije Frano Mihaljević i Goran Flegar bili su 7. i 8. u svojim podskupinama u C/C i PASCALU, dok je njihov školski kolega Nenad Banfić  u istoj skupini bio 9.

Latinski jezik

E-mail Ispis PDF
Varaždinska je županija imala predstavnike i na državnom natjecanju u poznavanju klasičnih jezika. U kategoriji zdravstvenih škola Maja Vrbanec iz Medicinske škole bila je 5., dok je u kategoriji općih gimnazija Petra Pajtak iz Prve gimnazije osvojila 11. mjesto. Mentori su im bili Ivana Gložinić i Rajko Guščić.

Hrvatski jezik

E-mail Ispis PDF
S državnog natjecanja iz hrvatskog jezika Jelena Geček iz Srednje škole Ivanec vratila se osvojivši izvrsno 2. mjesto u kategoriji učenika 2. razreda srednjih škola. Od ostalih srednjokoškolaca  pozvanih na državno natjecanje iz Varaždinske županije 8. su mjesta osvojile Marta Bušelić u kategoriji 1. i Tena Šinjori u kategoriji 4. razreda - obje iz Prve gimnazije Varaždin. Deseta su mjesta osvojile njihove školske kolege:  Anamarija Tkalec u kategoriji 1. razreda i Nikola Kušćer u kategoriji 3. razreda. U kategoriji 3. razreda, Gordana Martan i Ivana Migač iz Srednje škole Ivanec bile su 11. I 12. Mentori su im bili Matilda Kramar, Josip Matečak, Tatjana Ruža i  Ružica Žunar.

Nutricionizam

E-mail Ispis PDF

Na državnom strukovnom natjecanju NUTRI VITA učenica varaždinske  Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Barbara Kolarić  osvojila je treće mjesto. Mentorica joj je bila prof Karmen Kokot, a natjecanje je održano u Zadru.

Stranica 1 od 3

  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »