01. Dec 2021.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Eurodisejci u Hrvatskoj

Eurodisejci u Hrvatskoj

Održan EURODYSSÉE forum 2014.

E-mail Ispis PDF

2710-forum-eu-1Od 23. do 24. listopada 2014. godine održan je godišnji Eurodyssée forum na kojem su se okupili koordinatori Programa iz regija članica. Domaćin ovogodišnjeg Foruma bila je španjolska regija Valencija.

Više...

EURODYSSÉE PROGRAM - primjer uspješne međuregionalne suradnje

E-mail Ispis PDF

stari-gradIstarska i Varaždinska županija primjer su kako regije suradnjom mogu stvoriti dodanu vrijednost u zajedničkim programima.

Više...

Grupa Eurodisejaca obišla Varaždin, Lepoglavu i Trakošćan

E-mail Ispis PDF

grupa-eurodisejaca-2010-1Varaždin, Lepoglava, Trakošćan -  U lipnju 2010. godine grupa Eurodisejaca, koji trenutno borave u Istri, posjetila je svoje kolege Bastiena i Pietra, praktikante koji trenutno borave u Varaždinskoj županiji. U sklopu svoje posjete Eurodisjaci su obišli Varaždin, Lepoglavu i Trakošćan, a gosti su bili izuzetno zadovoljni viđenim pa nakon posjeta Varaždinskoj županiji, za nju imaju isključivo riječi pohvale.  Kandidati iz Varaždinske županije posjetili su Istru 7. lipnja. Strana je delegacija po dolasku prvo razgledala Varaždin i upoznala kandidate iz Varaždina koji su bili na razmjeni u europskim regijama, a osim obilaska Varaždina, za njih je bio organiziran izlet po Županiji. Izlet je započeo posjetom jednom od najočuvanijih i najreprezentativnijih dvoraca u Hrvatskoj, dvorcu Trakošćan, a mladi Europljani također su imali priliku kušati vina varaždinskog kraja na vinskoj cesti "Klampotec" u "Lovrinim vinogradima", dok su tipična jela s našeg područja probali su u kleti "Županić".

Više...

Mladi Europljani upoznaju Hrvatsku

E-mail Ispis PDF

mladi-europljani-upoznaju-hrvatsku-1Osim što pruža višestruke mogućnosti osobnog i profesionalnog razvoja Eurodyssée program osnažuje suradnju među regijama. Tako Istarska i Varaždinska županija razmjenjuju svoje strane kandidate, kako bi ih upoznali s ljepotama kontinentalne, tj. jadranske Hrvatske. 
U petak, 5. lipnja 2009., grupa mladih Eurodisejaca iz Španjolske i Francuske koja je trenutno na razmjeni u Istri zajedno sa koordinatoricom programa u Istarskoj županiji, Gordanom Širol, stigla je Varaždin kako bi upoznala kandidate koji su ovdje na praksi, ali i bivše kandidate iz Varaždinske županije koju su se vratili iz europskih regija. Grupa iz Istre boravila je u Varaždinu do nedjelje, 7. lipnja. 
Naime, prvi puta od provedbe Eurodyssée programa u Hrvatskoj, Varaždinska i Istarska županija primile su kandidate u isto vrijeme. Budući da je svrha programa, između ostalog, da mladi Europljani upoznaju regiju i državu u koju dolaze na praksu, koordinatori Varaždinske i Istarske županije odlučili su povezati Eurodisejce.

Više...