06. Feb 2023.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Europski tjedan

Europski tjedan

Europski tjedan – održana manifestacija „Učenici – mladi poduzetnici“

E-mail Ispis PDF

1305-zadruge-1U subotu, 10. svibnja, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna, učeničke zadruge iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije predstavile su svoje proizvode i radove na manifestaciji „Učenici – mladi poduzetnici“.

Više...

Sutra iznimno bogat program u okviru obilježavanja Europskog tjedna

E-mail Ispis PDF

eu-9-svibanj-1Četvrtak, 9. svibnja obilovat će brojnim događanjima u sklopu obilježavanja Europskog tjedna.

Više...

U petak stručna konferencija „Naša očekivanja od EU-a“

E-mail Ispis PDF

djetelinaVaraždinska županija bit će u petak, 17. lipnja domaćin druge stručne konferencije „Naša očekivanja od EU-a“ koja će se održati u Glavnoj konferencijskoj dvorani, Hotela Turist (Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin).
Sudionici konferencije imat će prilike čuti iskustva starih i novih članica Europske unije te preporuke na što treba obratiti pažnju prilikom priprema za članstvo.
Konferencija se održava u okviru projekta „Sretna djetelina s četiri lista“ koja je financirana sredstvima Europske unije, nositelja Instituta regija Europe sa sjedištem u Salzburgu. U projekt „su uključeni partneri iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Više...

Odlični mali astronomi iz Varaždinske županije

E-mail Ispis PDF
kidsVaraždinska županija imala je odlične predstavnike i na državnom natjecanju iz astronomije.
Više...

Izvjestaj s Okruglog stola

E-mail Ispis PDF
okrugli_stol_1Predstojnik Ureda za ljudska prava g. Luka Mađerić je, u ime  potpredsjednika Vlade RH  prof.dr. sc. Slobodana Uzelca, koji nije bio u mogućnosti prisustvovati okruglom stolu,  i Ureda,  u vezi sustava  nacionalne politike  u zaštiti prava nacionalnih manjina posebno naglasio da  su znatno unaprjeđena manjinska prava donošenjem Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.
Više...

Nova EU info točka u Maruševcu

E-mail Ispis PDF

EUINFO_MARUSEVEC_1Otvaranjem EU info točke u Marušvecu danas je službeno završen Europski tjedan koji se po jedanaesti put održao u Varaždinskoj županiji. Dosada su informativne EU info točke otvorene u svih šest gradova te općinama, Bednja, Cestica, Trnovec Bartolovečki, Kneginec Gornji, Sračinec te od danas u općinskoj zgradi u Maruševcu, gdje građani sada imaju prilike na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacija vezane uz EU.

Više...

Uz druženje s građanima, obilježen Dan Europe

E-mail Ispis PDF
0905_eu_pred_vratima.3Dan je Europe. Tom se prilikom ispred Županijske palače održava „Europa pred vratima“ - prigodno druženje s građanima koje uključuje dijeljenje informativnih i promotivnih materijala na tematiku Europske unije, ali i balona i kokica s prepoznatljivim plavo-bijelim 'EU' vizualnima.
Više...

Prezentirale se školske zadruge

E-mail Ispis PDF

prezentirale-se-skolske-zadruge-1Od 10 do 13 sati na prostoru ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu prolaznici su mogli razgledati štandove na kojima su se predstavile učeničke zadruge koje djeluju na području Varaždinske županije. Pod nazivom "Učenici - mladi poduzetnici", ovaj se projekt nastavlja već treću godinu i to u sklopu obilježavanja  Europskog tjedna, a cilj mu je promovirati  učeničko zadrugarstvo, poduzetništvo i kreativnost mladih. Svoje su uratke predstavili zadrugari Centra za odgoj i obrazovanje "Pahinsko",Srednje škole "Arboretum Opeka", Učeničkog doma Varaždin, OŠ. "Andrije Kačića Miošića Donja Voća, OŠ "Izidora Poljaka" Višnjica, OŠ. Sračinec, VI. OŠ. Varaždin, VII. OŠ. Varaždin, OŠ. "Ivana Kukuljevića Sakcinskog" Ivanec, OŠ. Sveti Đurđ,  i  OŠ. "Metel Ožegović" Radovan. Štandove su obišli i  varaždinski župan Predrag Štromar te njegovi zamjenici - Blanka Glavica Ječmenica i Milan Pavleković.

Više...

Odlična zabava na Europskom kvizu

E-mail Ispis PDF

odlicna-zabava-europski-kviz-1U sklopu obilježavanja Europskog tjedna jučer je u atriju Županijske palače organiziran Ultimate European Pub Quiz. U kvizu je sudjelovalo 11 ekipa iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i  Krapinsko-zagorske županije. Radi se o interaktivnom "teambuilding" događaju koji je inače namijenjen tvrtkama, udrugama i organizacijama u kojem se ekipe natječu jedna protiv druge u deset krugova s različitim kategorijama pitanjima. Područja obuhvaćena pitanjima su opće znanje, 80-te, filmovi, glazba, putovanja, skidanje maski, vremenski stroj, TV komedija, sad ili nikad te nazovi prijatelja.  Prvu nagradu osvojio je tim Teachers Petz, drugu profesori Prve gimnazije iz Varaždina, a treću ekipa Hrvatske poštanske banke.

Više...

700 mališana predstavio Europu

E-mail Ispis PDF
vrtici-eu_1Nikolaj Pešalov, Nadia Comaneci, Wolfgang Amadeus Mozart, Dora Pejčinović, Niccolo Paganinini i grof Drakula samo su neki od brojnih poznatih ličnosti koji su danas 'oživjeli' u parku Vatroslava Jagića gdje je sedamstotinjak djece iz 27 vrtićkih grupa predstavilo zemlje članice Europske unije i Hrvatsku igrom, riječju, plesom, pjesmom i kulinarskim specijalitetima.
Više...

Uspješan prvi Sajam volontera!

E-mail Ispis PDF

uspjesan-prvi-sajam-volontera-1Kako je 2011. godina Europska godina volontera, današnji je dan u Europskom tjednu bio posvećen volontiranju. Tako je ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu održan Sajam volontera na kojem su se okupile udruge i organizacije koje traže volontere, a sve kako bi se povezali građani koji žele volontirati s udrugama i institucijama koje traže volontere.
Kako bi što bolje doprinijeli do građana, predstavnici organizacija na svojim su informativnim štandovima dijelili letke, izlagali knjige i promotivne materijale. Tako su svoje raznolike aktivnosti s ciljem promicanja volonterstva i uključivanja što više sudionika u volontiranje te poticanja na solidarnost predstavili Obiteljski centar Varaždinske županije, Nezavisna udruga mladih Lepoglava, Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Varaždin, Društvo "Naša djeca" Varaždin, Udruga "SPAS" Varaždin, Ekološka udruga "Franjo Košćec" Varaždin i "Ludbreško Sunce".

Više...

Stranica 1 od 4

  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »