01. Jun 2020.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Europski tjedan Uspješan prvi Sajam volontera!

Uspješan prvi Sajam volontera!

E-mail Ispis PDF

uspjesan-prvi-sajam-volontera-1
uspjesan-prvi-sajam-volontera-2
uspjesan-prvi-sajam-volontera-3
uspjesan-prvi-sajam-volontera-4
uspjesan-prvi-sajam-volontera-5
Kako je 2011. godina Europska godina volontera, današnji je dan u Europskom tjednu bio posvećen volontiranju. Tako je ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu održan Sajam volontera na kojem su se okupile udruge i organizacije koje traže volontere, a sve kako bi se povezali građani koji žele volontirati s udrugama i institucijama koje traže volontere.
Kako bi što bolje doprinijeli do građana, predstavnici organizacija na svojim su informativnim štandovima dijelili letke, izlagali knjige i promotivne materijale. Tako su svoje raznolike aktivnosti s ciljem promicanja volonterstva i uključivanja što više sudionika u volontiranje te poticanja na solidarnost predstavili Obiteljski centar Varaždinske županije, Nezavisna udruga mladih Lepoglava, Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Varaždin, Društvo "Naša djeca" Varaždin, Udruga "SPAS" Varaždin, Ekološka udruga "Franjo Košćec" Varaždin i "Ludbreško Sunce".

Sajam su posjetili u zamjenik župana Milan Pavleković, zamjenica župana mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenica i predsjednica Savjeta za Europske integracije Natalija Martinčević te brojni posjetitelji, a organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom te zaključili kako će se nastaviti s aktivnostima na senzibiliziranju javnosti za tematiku volonterstva.