01. Jun 2020.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Europski tjedan Uz druženje s građanima, obilježen Dan Europe

Uz druženje s građanima, obilježen Dan Europe

E-mail Ispis PDF
0905_eu_pred_vratima.3
0905_eu_pred_vratima.2
0905_eu_pred_vratima.1
0905_eu_pred_vratima.4
Dan je Europe. Tom se prilikom ispred Županijske palače održava „Europa pred vratima“ - prigodno druženje s građanima koje uključuje dijeljenje informativnih i promotivnih materijala na tematiku Europske unije, ali i balona i kokica s prepoznatljivim plavo-bijelim 'EU' vizualnima.
Zasad su prolaznici pokazali veliki interes za informacijama i materijalima o Europskoj uniji dostupnima na EU info štandu, a mnogi od njih su sa zanimanjem postavljali pitanja glede trenutnih pregovora i najavljenog referenduma o ulasku u EU te općenito o integraciji Hrvatske u EU.

Osim dijeljenja brojnih materijala, građani ispunjavaju listiće s pitanjem o namjeri izlaska na referendum i glasovanja na istom, a 'Europu pred vratima' posjetio je i zamjenik župana Milan Pavleković.
Europski tjedan predstavlja manifestaciju koja je nastala na inicijativu ondašnjeg Ministarstva europskih integracija kako bi se prikladno obilježila dva iznimno važna datuma u povijesti europskog integriranja: 5. svibnja 1949. - Dan osnivanja Vijeća Europe, te 9. svibnja 1950. - dan potpisivanja tzv. Schumanove deklaracije, a koji se u Europskoj uniji obilježava kao Dan Europe.