01. Jun 2020.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Europski tjedan Sutra iznimno bogat program u okviru obilježavanja Europskog tjedna

Sutra iznimno bogat program u okviru obilježavanja Europskog tjedna

E-mail Ispis PDF

eu-9-svibanj-1
eu-9-svibanj-3
Četvrtak, 9. svibnja obilovat će brojnim događanjima u sklopu obilježavanja Europskog tjedna.

Najprije će se na Franjevačkom trgu s početkom u 9 sati održati prigodan program pod nazivom „Hrvatski građani-europski građani-Europsko građanstvo i potrošačka prava“. U suradnji s udrugom „Varaždinski potrošač“ podjelom promotivnih i informativnih materijala građane se želi educirati o svim pravima koje imaju kao potrošači. Upravo je 2013. godina u Europskoj uniji proglašena Godinom građana te se raznim manifestacijama želi informirati o svim pravima koje imaju i mogućnosti koje su im na raspolaganju.

Inače, pitanje prava potrošača vrlo je zanimljiva i aktualna tema, obzirom da će zaštita zdravlja i prava potrošača spadati u nadležnost Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Naime, mr.sc. Neven Mimica nominiran je za funkciju povjerenika Europske komisije za zaštitu zdravlja i prava potrošača.

Nadalje, s početkom u 11 sati u parku Vatroslava Jagića osamstotinjak djece iz 28 vrtića iz Varaždinske županije sudjelovat će u programu „Europa u srcu Varaždinske županije-Hrvatska razglednica putuje Europom“. Riječ je o dobro poznatoj manifestaciji u sklopu koje svaki vrtić predstavlja po jednu zemlju članicu Europske unije i Hrvatsku. No, ovogodišnja je novost da će svaki vrtić snimiti pozdravnu poruku koju će preko veleposlanstva poslati u vrtić zemlje koju su predstavljali te se nadaju kako će dogodine primiti sličan uradak.

Na kraju, u Lumini centru s početkom u 18 sati započet će već tradicionalni European Pub Quiz, na kojem će se natjecati ekipe iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske te Koprivničko-križevačke županije.