01. Dec 2021.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Iz gradova i općina Iz gradova i općina Otvorena nova stomatološka ordinacija u Podrutama

Otvorena nova stomatološka ordinacija u Podrutama

E-mail Ispis PDF

1310-podrute-1
1310-podrute-2
1310-podrute-3
1310-podrute-4
Za korisnike stomatoloških usluga iz Podruta i okolice, te susjednih naselja iz Krapinsko-zagorske županije, danas je otvorena nova stomatološka ordinacija Doma zdravlja Varaždinske županije u Podrutama 26, koja će raditi u istom vremenu kao i ambulanta obiteljske medicine, a pacijente će liječiti Tomislav Benjak, dr.med.dent..

- Zadatak Varaždinske županije kao nositelja primarne zdravstvene zaštite je dostupnost primarne zdravstvene zaštite u svakom dijelu županije, stoga su naše službe odmah krenule u realizaciju kad je stigao zahtjev građana za potrebu stomatološke ordinacije u Podrutama. Upravo je dostupnost jedna od ključnih točaka i zato podupiremo svaku aktivnost lokalne zajednice koja je utemeljena na dovoljnom broju pacijenata kao što je slučaj u Podrutama, rekao je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić prilikom otvorenja stomatološke ordinacije.

Kišić je dodao kako je Varaždinska županija jedina u Hrvatskoj koja organizira i financira sustav dežurnih stomatologa tijekom svakog dana u godini, za što godišnje izdvaja kao nadstandard u zdravstvu oko 100 tisuća kuna, a pohvalio je napore Gradske uprave i mjesnog odbora te samih mještana, kojih je već 900-tinjak upisanog u ovu novu stomatološku ordinaciju.

Na uređenje ambulante utrošeno je oko 110 tisuća kuna koje su osigurali Dom zdravlja Varaždinske županije i Grad Novi Marof, kako bi osigurali dentalnu zdravstvenu zaštitu za žitelje u područjima udaljenim od centra grada. Za otvaranje ambulante potrebno je bilo prikupiti minimalno 900 potpisa pacijenata, u čije se prikupljanje uključio mjesni odbor Podrute i gradska vijećnica Mirjana Kuzelj, kojima se gradonačelnik Grada Novog Marofa Darko Hrenić posebno zahvalio i pohvalio dobru suradnju Grada Novog Marofa, Varaždinske županije i Ministarstva zdravlja.

Otvorenju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Mladen Smoljanec, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Ivan Crnković, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac te članovi Gradskog vijeća Novog Marofa i mjesnog odbora Podrute.