01. Dec 2021.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Iz gradova i općina Iz gradova i općina Župan otvorio novu knjižnicu Osnovne škole Trnovec

Župan otvorio novu knjižnicu Osnovne škole Trnovec

E-mail Ispis PDF

2410-knjiznicatrnovec-1
2410-knjiznicatrnovec-2
2410-knjiznicatrnovec-3
2410-knjiznicatrnovec-4
2410-knjiznicatrnovec-5
2410-knjiznicatrnovec-6
Novu knjižnicu Osnovne škole Trnovec danas je u povodu 85. obljetnice postojanja škole otvorio župan Varaždinske županije Predrag Štromar uz prisustvo načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Zvonka Šameca, predsjednika Općinskog vijeća Maria Sačića, ravnateljice škole Radmile Sačić te učitelja i učenika. Radovi su započeli 14. srpnja ove godine, a posao je odradilo poduzeće Mipcro d.o.o. iz Ivanca, koje je dalo najpovoljniju ponudu.

- Varaždinska županija jako puno sredstava ulaže uz obrazovanje u svim općinama i gradovima, a za ovu knjižnicu je izdvojila 500 tisuća kuna, od polica na kojem je smješteno 8 tisuća knjiga pa sve do prozora. Izuzetno me veseli što će se u ovoj knjižnici nalaziti i udžbenici s čijim sufinanciranjem je Varaždinska županija krenula ove godine, a siguran sam da će iduće godine svi učenici imati udžbenike u ovoj knjižnici, naglasio je župan Predrag Štromar nakon što je otvorio novu knjižnicu čije je iskaznice podijelio učenicima.

Gradnja, uređenje i opremanje knjižnice i čitaonice dio je projekta (4. etapa) „Prenamjena stare školske dvorane u učionički prostor, kuhinju i blagovaonicu i prenamjena dijela škole u knjižnicu i čitaonicu“ s čijom se realizacijom započelo 2010. godine, dok je projektna dokumentacija izrađena krajem 2009. godine.

Projekt je pokrenut da bi se u Osnovnoj školi Trnovec osigurali trajni i odgovarajući uvjeti za jednosmjensku nastavu, u skladu s brojem učenika koji se tih godina povećavao. Nedostajale su učionice, a blagovaonica od 70 m2 i knjižnica od 12 m2 su bile premale, u čije se opremanje financijskom potporom uključila i Općina Trnovec Bartolovečki.

Knjižnica je jedan multimedijalni prostor gdje se mogu realizirati nastavni sadržaji, ali i pohranjivati knjige koje je škola pribavljala dugi niz godina kako bi jedan razredni odjel mogao u isto vrijeme čitati zadanu knjigu za lektiru, ponosno je istaknula Radmila Sačić, ravnateljica Osnovne škole Trnovec, koja broji 400 učenika i 50 djelatnika.