29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Iz gradova i općina Iz gradova i općina Župan i zamjenik posjetili Srednju školu Ivanec

Župan i zamjenik posjetili Srednju školu Ivanec

E-mail Ispis PDF

3010-ssivanec-1
3010-ssivanec-2
3010-ssivanec-3
Kako bi obišli učionice i radionice za Instalatere kućnih instalacija, župan Varaždinske županije Predrag Štromar i njegov zamjenik Alen Kišić, kao i gradonačelnik Grada Ivanca, a ujedno i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić posjetili su Srednju školu Ivanec. Pridružili su im se i zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Čedomir Bračko i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.

U Srednjoj školi Ivanec završeni su građevinsko–obrtnički radovi na adaptaciji učionice i radionice za Instalatere kućnih instalacija, koja je opremljena tako da učenici na jednom mjestu imaju praktično i teorijski sve organizirano u stilu malog obrta. – Varaždinska županija prilagođava sve programe gospodarstvu kako bi učenici nakon strukovnog obrazovanja mogli odmah naći posao, a neki i upisati željeni fakultet. Svake godine ulaganja Varaždinske županije su sve veća, a samu korist ulaganja možemo vidjeti po smanjenju broja nezaposlenih u županiji, rekao je prilikom obilaska župan Varaždinske županije Predrag Štromar, najavljujući fondove Europske unije i natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti gdje županija može privući znatna sredstva za srednjoškolsko obrazovanje. Prema riječima župana Štromara, uspjeh ovisi o stručnim ravnateljima koji daju ideje i projekte koje na kraju i realiziraju, što je vidljivo na primjeru Srednje škole Ivanec.

Da Varaždinska županija i Grad Ivanec uvelike pridonose razvoju grada i obrazovanja u Srednjoj školi Ivanec potvrdila je i ravnateljica Lidija Kozina, navodeći ovaj projekt koji pomaže u realizaciji nastave za novo obećavajuće zanimanje Instalater kućnih instalacija. - Važno je doprinositi razvoju obrtničkih zanimanja i omogućiti kvalitetno obrazovanje, s obzirom na stagnaciju u obrtništvu i problemima kod upisa učenika u obrtnička zanimanja. Srednja škola Ivanec surađuje s lokalnim gospodarstvenicima koji stipendiraju učenike, prilagođava obrazovne programe potrebama tržišta rada i planira se javiti na natječaje u tom segmentu, naglasila je ravnateljica škole Lidija Kozina. Radove na adaptaciji učionica vrijednosti 124.587,60 kuna izvodila je ivanečka tvrtka Mipcro d.o.o., a spomenuta financijska sredstva isplatit će se iz proračuna Varaždinske županije.

Varaždinska županija prva je i najjača županija u Hrvatskoj prema uvjetima u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju. Gotovo 90 posto učenika ide u jednu smjenu, a u sljedećih 18 mjeseci izgraditi će se još 4 škole kako bi svi učenici imali nastavu u jednoj smjeni.