29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Iz gradova i općina Iz gradova i općina Župan obišao radove na uređenju Muzeja planinarstva Ivanec

Župan obišao radove na uređenju Muzeja planinarstva Ivanec

E-mail Ispis PDF

3010-muzejplaninarstva-1
3010-muzejplaninarstva-2
3010-muzejplaninarstva-3
Nakon obilaska Srednje škole Ivanec, župan Predrag Štromar i gradonačelnik Milorad Batinić su u pratnji suradnika razgledali lokaciju na kojoj se uređuje Muzej planinarstva Ivanec.

U Rajterovoj ulici u Ivancu, na lokaciji Stare škole u tijeku je prva od tri faze radova na uređenju Muzeja planinarstva Ivanec, koju financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture i Grad Ivanec u iznosu od milijun i pol kuna. 

Muzejom planinarstva Ivanec površine 1.500 m2 želi se povezati razvoj turizma i kulture, budući da će se Muzej nalaziti na putu prema planini Ivanščica, u gradu s dugom planinarskom tradicijom. Osim planinarstva moći će se razgledati bogata povijest Grada Ivanca, prije svega zbirke fotografa Petra Jagetića te Pavice i Otokara Hrazdire, kao i nezaobilazno rudarstvo.

- Čestitam vodstvu Grada Ivanca na novim idejama i novim investicijama jer je svaka investicija u Varaždinskoj županiji dobrodošla. Pomoći ćemo u realizaciji ove investicije, posebice zato jer su muzeji dio obrazovanja, koje Varaždinska županija u potpunosti podupire, naglasio je župan Predrag Štromar. Govoreći o turističkoj ponudi županije, župan Štromar je potvrdio aktivnosti u turističkom segmentu. - Imamo puno potencijala u turizmu i siguran sam da će Varaždinska županija za nekoliko godina biti top destinacija kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj, odlučan je bio župan Štromar.

U Ivancu polažu velike nade da će privući posjetitelje i turiste koji u velikom broju dolaze u Ivanec. – Muzej planinarstva Ivanec utemeljen je na Strategiji razvoja Grada Ivanca te kroz Strategiju razvoja planinskog turizma, jer gradu nedostaje centar za muzejska i kulturna događanja. To je programska vizija razvoja Grada Ivanca u narednim godinama, potvrdio je gradonačelnik Grada Ivanca i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić.

Ukupna vrijednost projekta Muzej planinarstva Ivanec iznosi 15 milijuna kuna, a predviđeni rok dovršetka uređenja je 2017. godina.