29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Iz županije Zamjenik župana primio predstavnike Moto kluba 4. gardijska Split

Zamjenik župana primio predstavnike Moto kluba 4. gardijska Split

E-mail Ispis PDF

2110-moto-1
2110-moto-2
Kako bi predstavili svoj projekt „24 krunice za 24 godine“ predstavnici Moto kluba 4. gardijska brigada iz Splita i koordinatori projekta Ivica Runjić i Zlatko Borojević posjetili su Varaždinsku županiju, gdje ih je primio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Braniteljska karavana planira se u vremenu od 22. do 28. travnja 2015. godine, a cilj je projekta na poseban način pridonijeti i uveličati obilježavanje dana utemeljenja svih gardijskih postrojbi. Planirane aktivnosti ovog projekta obuhvaćaju povezivanje juga i istoka Hrvatske od Splita do Vukovara na način posjećivanja mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i odavanje počasti hrvatskim braniteljima na prigodnim mjestima u hrvatskim gradovima. Varaždin će po prvi puta biti uvršten na rutu gradova koje posjećuje karavana branitelja-motociklista.

Zamjenik župana Alen Kišić je u ime Varaždinske županije podržao projekt u sklopu kojeg se planira održati i humanitarni koncert za nekoliko obitelji koje su u potrebi, a u tom dijelu Moto klub 4. gardijska surađivat će s varaždinskom Udrugom veterana 7. gardijske brigade – PUMA, čiji su predsjednik Robert Puja i tajnik Igor Tkalec također bili prisutni na sastanku.

- Varaždinska županija cijeni put koji je 4. gardijska prošla tijekom ratnih zbivanja. U ta ratna vremena kada je cijela Hrvatska bila jedinstvena upravo je 4. gardijska bila od iznimne važnosti za oslobođenje Hrvatske, a tada je, kao i sada u mirnodopsko vrijeme, vrlo dobro surađivala s našom varaždinskom 7. gardijskom brigadom Pumama. Uostalom, te dvije brigade su odigrale ključnu ulogu kod oslobođenja Knina i cijelog tog kraja. Zato nam je zadovoljstvo što su nas posjetili članovi Moto kluba 4. gardijska brigada koji su diljem zemlje poznati po svom radu i veseli nas što je Varaždin uvršten u popis hrvatskih gradova koje će posjetiti karavana, jer iako nismo bili direktno na bojišnici poznata je velika uloga ljudi iz ove županija tijekom Domovinskog rata – rekao je tom prigodom zamjenik župana Alen Kišić.