29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Iz županije Zahvala vatrogascima za pomoć u Slavoniji

Zahvala vatrogascima za pomoć u Slavoniji

E-mail Ispis PDF

301014 vatrogasci1
301014 vatrogasci2
301014 vatrogasci3
U sklopu četvrte sjednice Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, u Olimpijskoj dvorani vatrogasnog doma u Varaždinu, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić podijelio je zahvalnice vatrogascima koji su sudjelovali u obrani od poplava u Slavoniji sredinom ove godine.

Zamjenik župana Alen Kišić je prije početka sjednice zahvalio vatrogascima na požrtvovnosti i hrabrosti koju ulažu u ovakvom odgovornom i teškom, ali nadasve humanom zadatku.

- Čestitam vam na uloženom trudu, požrtvovnosti i hrabrosti koju ste iskazali prilikom nedavnih poplava u Slavoniji, ali i u našoj Županiji. Niste razmišljali treba li pomoći već ste spremno uskočili i danonoćno pomagali u obrani od poplava – istaknuo je zamjenik župana Kišić, koji je ujedno i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije.

Podjeli zahvalnica, uz zamjenika župana, prisustvovali su i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček, koji je bio upućen na zadaću koordinacije vatrogasnih snaga u Stožeru Županja, odnosno rukovođenja aktivnostima pružanja tehničke pomoći u otklanjanju mogućih prijetnji, ublažavanju posljedica poplava i normalizaciji stanja na području pogođenom poplavom u lipnju ove godine.

Inače, u dva navrata su prema zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske na poplavljena područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji upućeni tzv. moduli za pružanje ispomoći, sačinjeni od određene vrste vatrogasne tehnike te nekoliko vatrogasaca. U prvom navratu tjedan dana u sanaciji je sudjelovalo 11 vatrogasaca, koristeći pritom navalno vozilo DVD-a Gornji Kučan te kombi vozila DVD-a Svibovec Podravski, DVD-a Nova Ves i DVD-a Klenovnik. U drugom navratu tjedan dana u sanaciji vozila sudjelovalo je 5 vatrogasaca, koristeći navalno vozilo DVD-a Gornji Kučan i malo navalno vozilo DVD-a Lepoglava.