29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Iz županije Održana treća sjednica Vijeća za prevenciju

Održana treća sjednica Vijeća za prevenciju

E-mail Ispis PDF

0411-prevencija-1
0411-prevencija-predavanje-4
0411-prevencija-predavanje-5
0411-prevencija-predavanje-6
0411-prevencija-predavanje-7
0411-prevencija-2
0411-prevencija-3
Danas je u Županijskoj palači održana treća sjednica Vijeća za prevenciju Varaždinske županije, na koju su bili prisutni i predstavnici lokalnih vijeća za prevenciju općina i gradova Županije, kao i načelnici policijskih postaja.

Na dnevnom redu sjednice bilo je Izvješće o stanju sigurnosti na području Varaždinske županije u periodu od siječnja do rujna ove godine, a predstavljeni su i preventivni projekt Policijske uprave Varaždinske „Nasilje preko interneta“ te aktivnosti Zaklade „Sveti Mihael“.

Predsjednik Vijeća za prevenciju, ujedno i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić tom je prilikom stanje sigurnosti na području Županije ocijenio zadovoljavajućim te naglasio kako je postotak kaznenih djela u padu dok je istodobno bolja i situacija u prometu.

- Veseli nas činjenica da je smanjen broj nesreća i poginulih osoba u prometu što je zasigurno rezultat preventivnih akcija Policijske uprave Varaždinske, ali i svijenosti građana o opasnostima u prometu – zaključio je predsjednik Vijeća za prevenciju i zamjenik župana Alen Kišić.

Nakon sjednice, u zajedničkoj organizaciji Koordinacije za ljudska prava, Vijeća za prevenciju i Policijske uprave Varaždinske, savjetnica u Vladinom Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Lana Velimirović Vukalović održala je predavanje na temu „Trgovanje ljudima – kako ga prepoznati i suzbiti“.

Naime, ovim predavanjem obilježen je Europski dan trgovanja ljudima te pridonijelo zajedničkom cilju podizanja znanja i svijesti o ovom fenomenu, kao jednom od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.