29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Iz županije Zamjenik župana uručio Zlatnu kunu najboljim gospodarstvenicima

Zamjenik župana uručio Zlatnu kunu najboljim gospodarstvenicima

E-mail Ispis PDF

0611-gvhfk-1
0611-gvhfk-2
0611-gvhfk-3
Gospodarsko vijeće Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin, na sjednici krajem rujna ove godine odlučilo je dodijeliti priznanja uspješnim gospodarstvenicima u 2013. godini s područja Varaždinske županije.

Svečanosti u sjedištu HGK županijske komore Varaždin nazočili su brojni gospodarstvenici ali predstavnici lokalne samouprave, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš, koji su najboljima ujedno i uručili priznanja i plakete.

Tako je za iznimna dostignuća i doprinos u razvitku gospodarstva Varaždinske županije u kategoriji za životno djelo Zlatnu kunu primio Tomislav Cvetko, vlasnik i direktor ludbreške tvrtke Oprema uređaji, dok je za poseban doprinos u očuvanju i unapređenju proizvodnje te promociji gospodarstva Varaždinske županije Priznanje primio Ivan Zagorec, član uprave poduzeća Knauf Insulation d.o.o. iz Novog Marofa.

Zlatnu kunu za najuspješnije veliko trgovačko društvo primio je varaždinski Termoplin d.d., Derma d.d. za najuspješnije srednje trgovačko društvo, a Kircek d.o.o. za najuspješnije malo trgovačko društvo.

Posebno Priznanje povodom godišnjice uspješnog poslovanja i doprinosa u razvitku gospodarstva Varaždinske županije primili su varaždinski MIV d.d. za 75 godina, ludbreški Grafičar d.d. za 60, te Vindija d.d. i novomarofski Trgopromet d.o.o. za 55 godina poslovanja.

- Varaždinska županija je i dalje broj jedan i ispred svih županija u Republici Hrvatskoj po konkurentnosti, bilježimo porast novih, greenfield investicija koja omogućuju nova radna mjesta, kao što je i veći rast zaposlenosti u gospodarstvu za 5 posto od prošle godine, izjavio je tom prilikom zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, potvrđujući to činjenicom kako je u zadnje 3 godine u Varaždinsku županiju investirano oko 155 milijuna eura. No, složio se sa predsjednikom HGK - Županijske gospodarske komore Varaždin Čedomilom Cesarcem kako je stanje u gospodarstvu loše. - Situacija je teška kao u cijeloj državi tako i u Varaždinskoj županiji, no vidimo prostora za napredak, istaknuo je Kišić i najavio kako će Varaždinska županija pokretanjem investicija u školstvu putem Javno-privatnog partnerstva vrijednosti oko 107 milijuna kuna dati dodatni impuls građevinskom sektoru. Siguran sam da će varaždinsko gospodarstvo osjetiti dobre efekte takvih ulaganja i kroz realizaciju dogradnje Opće bolnice Varaždin u vrijednosti od oko 300 milijuna kuna, kazao je Kišić i čestitao nagrađenima.