06. Feb 2023.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Izdvojeno

Izdvojeno

Referendum o ulasku RH u EU

E-mail Ispis PDF

Drage sugrađanke/dragi sugrađani,

kao što znate, Republika Hrvatska nalazi se u predreferendumskom razdoblju, a pred nama je donošenje važne odluke koja će odrediti daljnji smjer razvoja Republike Hrvatske, kako u političkom, tako i u društvenom smislu.

Vjerujemo da vas muče mnoge nedoumice, da ste obasuti informacijama koje prenose mediji, ili ste pak, potaknuti osobnim interesom za određenim informacijama, sami krenuli u potragu za informacijama o određenom aspektu europskih integracija.

Varaždinska županija zajedno sa Savjetom za europske integracije i resornim odjelom već niz godina provodi informativne aktivnosti o različitim aspektima ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Funkcioniranje i čitav sustav Europske unije ponekad se čini vrlo kompleksnim, pa se običnom građaninu čini da je nemoćan pred „birokratskim divom“. Ali ipak naposljetku morate znati da se sve odluke koje se donose i provode odnose na sve građane Europske unije, i tiču se direktno njihovog života. Moramo znati da je Europska unija živi organizam, podložan promjenama, jer se mijenjanju i okolnosti u svijetu, među državama, ali i u društvu. A vi imate pravo znati i stvoriti svoje mišljenje.

Kako bismo vam olakšali pristup informacijama, te vam pomogli u stvaranju mišljenja i donošenju odluke prije referenduma, u ovoj rubrici ćete pronaći informativne materijale i linkove na Internet stranice na kojima ćete moći saznati informacije koje vas zanimaju.