29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Najave PREDAVANJE: "TRGOVANJE LJUDIMA - KAKO GA PREPOZNATI I SUZBITI"

PREDAVANJE: "TRGOVANJE LJUDIMA - KAKO GA PREPOZNATI I SUZBITI"

E-mail Ispis PDF

Koordinacija za ljudska prava i Vijeće za prevenciju Varaždinske županije, u suradnji s Policijskom upravom Varaždinskom, organiziraju predavanje na temu: "Trgovanje ljudima – kako ga prepoznati i suzbiti'' koje će se održati 4. studenog 2014. godine (utorak), s početkom u 12:00 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin.

Sadržaj predavanja :

  1. Upoznavanje s fenomenom trgovanja ljudima - ropstvom modernog doba, sustavnim okvirom njegovog suzbijanja u RH i iskustvima Ureda za ljudska prava i  prava nacionalnih manjina Vlade RH, kao nacionalnog koordinativnog tijela. Predavač: savjetnica u Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH Lana Velimirović–Vukalović, prof.
  2. Predstavljanje preventivne akcije „ZAJEDNO“ PU Varaždinske, usmjerene na sprječavanje trgovanja ljudima. Preventivnu akciju predstavit će policijski službenik za prevenciju PU Varaždinske Mario Medenjak.

Ovim predavanjem će se obilježiti Europski dan trgovanja ljudima te pridonijeti zajedničkom cilju podizanja znanja i svijesti o ovom fenomenu, kao jednom od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.