29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Novosti iz škola Učenici Osnovne škole Vinica posjetili Županijsku palaču

Učenici Osnovne škole Vinica posjetili Županijsku palaču

E-mail Ispis PDF

1510-osvinica-1
1510-osvinica-2
Županijsku palaču danas su posjetili učenici Osnovne škole iz Vinice te su se tom prilikom susreli sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom koji ih je upoznao sa svojim radom, nadležnostima te poslovima koje obavlja obnašajući dužnost župana.

Učenike je posebno zanimalo kako izgleda radni dan župana, koliko ima suradnika te da li uopće ima slobodnog vremena. Župan Štromar iskazao je zadovoljstvo činjenicom da učenici iz svih škola Varaždinske županije posjećuju Županijsku palaču.

-Izuzetno mi je drago kada imam prilike ugostiti učenike naših škola jer osim susreta sa županijskim dužnosnicima imaju prilike i upoznati se s bogatom poviješću naše Županije – napominje župan.

Nakon susreta sa županom, učenici su razgledali samu palaču, upoznali se s bogatom poviješću županije te čuli mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave.

Posebno ih se dojmila priča o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije koja i danas služi u mnoge protokolarno-ceremonijalne svrhe prilikom dolaska visokih stranih i domaćih gostiju.