07. Jul 2020.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Osnovna škola Petrijanec domaćin kampanji „Odaberi svoju školu“

Osnovna škola Petrijanec domaćin kampanji „Odaberi svoju školu“

E-mail Ispis PDF

1203-petrijanec-1
1203-petrijanec-2
1203-petrijanec-3
U okviru kampanje „Odaberi svoju školu“ u utorak su se učenicima završnih razreda osnovnih škola iz Petrijanca, Cestice, Vinice i Sračinca predstavile srednje škole s područja Varaždinske županije. Oko tristo pedeset okupljenih učenika i njihovih roditelja na jednom je mjestu moglo prikupiti sve važne informacije oko nastavnih programa, uvjeta upisa i kvota, kao i mogućnostima  kasnijeg zaposlenja.

Nakon pozdravnog  govora načelnika Općine Petrijanec Vladimira Kurečića, okupljenima se obratila Sanja Herceg, pomoćnica pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

- Na području Županije djeluje 12 javnih, 3 privatne te 1 vjerska škola. Ove godine u prve razrede upisujemo 2 633 učenika. Mjesta ima za sve ali uvjet su dobre ocjene. Zato vas, dragi učenici, pozivam da učite, budite marljivi, trudite se, budite najbolji što možete i ako treba, ocjene ispravite što prije - kazala je Sanja Herceg, poželjevši učenicima mnogo sreće prilikom izbora buduće škole.

Nakon što su se sve škole predstavile svoje programe, učenici i roditelji imali su priliku predstavnicima škola postaviti  dodatna pitanja te preuzeti svoj primjerak knjižice „Odaberi svoju školu“.

Kampanja se nastavlja u srijedu, 13.ožujka 2013 godine u Osnovnoj školi Vidovec  s početkom u 18 sati.