13. Jul 2020.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Veliki broj osmaša iz Varaždina na predstavljanju srednjih škola

Veliki broj osmaša iz Varaždina na predstavljanju srednjih škola

E-mail Ispis PDF

1503-GIMNAZIJA-1
1503-GIMNAZIJA-2
1503-GIMNAZIJA-3
1503-GIMNAZIJA-4
Druga gimnazija Varaždin u petak, 15. ožujka bila je domaćinom posljednjeg u nizu predstavljanja nastavnih programa srednjoškolskih ustanova s područja Varaždinske županije. Petstotinjak učenika završnih razreda iz sedam varaždinskih osnovnih škola imalo je priliku prikupiti sve potrebne informacije vezane uz nastavak svog školovanja, ali i o mogućnostima zapošljavanja nakon što maturiraju.

Nakon što je buduće srednjoškolce i njihove roditelje pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina mr.sc. Vjeran Radelić, okupljenima se obratio zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković.

-Dragi učenici, iznimno mi je drago što Vam ovom kampanjom Varaždinska županija može pomoći da donesete jednu od najvažnijih odluka u svom životu. Bez obzira za koju se školu odlučili, dobro ćete izabrati jer su sve škole iznimno kvalitetne. Neka vam srednjoškolsko obrazovanje bude jedno od najljepših razdoblja u životu. Učite za sebe ali i za naše bolje sutra- istaknuo je Pavleković, zahvalivši se pritom svim ravnateljima i predstavnicima škola, partnerima, Centru izvrsnosti iz hrvatskog jezika te Valentini i Teni Šinjori u realizaciji ovog projekta.

Posljednjem predstavljanju srednjih škola prisustvovao je i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.

Podsjetimo, jedinstvenu kampanju „Odaberi svoju školu“ već šest godina zaredom provodi Varaždinska županija sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnom službom Varaždin, Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Varaždin te Obrtničkom komorom Varaždin. Ove godine odaziv je  nadmašio sva očekivanja. Proteklih deset dana gotovo dvije tisuće učenika osmih razreda slušalo je predstavljanja nastavnih programa, uvjete upisa i mogućnosti zapošljavanja nakon završetka školovanja u 17 javnih i privatnih srednjih škola Varaždinske županije.  Kampanju je pratila prigodna knjižica „Odaberi svoju školu“ s pripadajućim DVD-om.

Inače, u školskoj godini 2013./2014. u prve razrede srednjih škola upisat će se 2633 učenika koji će moći birati između čak 50 različith zanimanja u 110 razreda. U jesen će , po  prvi put, svoja vrata srednjoškolcima otvoriti i dvije novoosnovane srednje škole u Novom Marofu i Ludbregu. Također, novost od iduće školske godine je i drugačije provođenje upisa, koji će se provoditi putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa.