13. Jul 2020.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Novosti Započela sedma po redu kampanja Odaberi svoju školu

Započela sedma po redu kampanja Odaberi svoju školu

E-mail Ispis PDF

1703-kampanjaludbreg-1
1703-kampanjaludbreg-2
1703-kampanjaludbreg-3
1703-kampanjaludbreg-4
Kampanja "Odaberi svoju školu", koju Varaždinska županija organizira već sedmu godinu zaredom, započela je u ponedjeljak, 17. ožujka, predstavljanjem svih srednjoškolskih ustanova s područja Varaždinske županije i partnera, u ludbreškoj školsko-športskoj dvorani. 

Predstavljanje je organizirano za sve učenike osmih razreda iz osnovnih škola u Ludbregu, Velikom Bukovcu, Svetom Đurđu i Martijancu te njihovih roditelja, kako bi prikupili sve informacije o načinu upisa te mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja.

Na početku predstavljanja prisutne učenike i njihove roditelje pozdravio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

- Ovo je jedinstven projekt u Hrvatskoj kojeg provodimo već sedmu godinu za redom s ciljem da učenicima olakšamo donošenje teške odluke koja je pred njima. Na jednom im mjestu želimo ponuditi sve podatke o upisima i mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja u Varaždinskoj županiji - istaknuo je zamjenik Kišić.

Okupljenima se obratio i ludbreški gradonačelnik i saborski zastupnik Dubravko Bilić, naglasivši ulogu Srednje školu u Ludbregu, čijom bi se izgradnjom omogućilo srednjoškolsko obrazovanje za četiri stotine učenika sa šireg ludbreškog područja.

Nakon kratkog predstavljanja programa svake srednje škole te partnera na projektu, učenici i njihovi roditelji imali su priliku postaviti sva dodatna pitanja predstavnicima škola, a svaki učenik dobio je i prigodnu brošuru „Odaberi svoju školu“ kao svojevrstan vodič kroz škole Varaždinske županije koji sadrži sve informacije o postojećim srednjim školama, strukama i zanimanjima, ali i o mogućnostima kasnijeg zapošljavanja.

Inače, ova jedinstvena kampanja koja je započela u Ludbregu nastavlja se predstavljanjem srednjih škola u Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama, Visokom, Lepoglavi, Ivancu, Petrijancu, Vidovcu, Gornjem Knegincu, a  završava u Varaždinu.

U školskoj godini 2014./2015. osigurano je 2200 upisnih mjesta, a ukupno 1839 učenika završava osme razrede.

Početku kampanje prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.