29. Nov 2022.

Zadnja izmjena01:05:42 PM GMT

Nalazite se ovdje: Županijska tijela Zamjenici župana

Zamjenici župana

E-mail Ispis PDF

Alen Kišić
Alan Košić

Tel: 042/390-503, 042/390-507
Fax: 042/390-578
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Adresa: Franjevački trg 7, Varaždin

Zamjenici župana pomažu županu u obavljanju dužnosti, zamjenjuju ga u slučaju spriječenosti, te obavljaju i druge poslove koje im on povjeri.

Alen Kišić

alen-kisicAlen Kišić rođen je 1977. godine. Djetinjstvo, te školske i studentske dane proveo je u Svetom Đurđu, a od 2004. godine živi u susjednom Ludbregu. Osnovnu školu je završio u Ludbregu, gimnaziju u Koprivnici.

Diplomirao je na dva fakulteta – ekonomiju poduzetništva na Veleučilištu Vern (bacc.oec.), te novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti (dipl.nov.), oboje u Zagrebu. Poslijediplomski specijalistički studij (tzv. specijalistički magisterij) završio je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Menadžment poslovnih sustava, stekavši titulu sveučilišnog specijalista ekonomije (univ.spec.oec.). Uz bogato formalno obrazovanje završio je brojna stručna usavršavanja od kojih vrijedi izdvojiti program Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR), i program Političke akademije njemačke zaklade Friedrich Ebert Stiftung i Zaklade Novo društvo. Govori engleski jezik.

Poslovnu karijeru započeo je u Podravki d.d., Koprivnica u kojoj je vrlo brzo prošao put od pripravnika do pomoćnika direktora Sektora za korporativne komunikacije. Iz Podravke prelazi u METRO Cash&Carry gdje je bio direktor Korporativnih komunikacija za jugoistočnu Europu. Iz osobnih razloga vratio se u Ludbreg i radio je kao direktor prodaje i marketinga ludbreške tvrtke Dulex, te izvršni direktor tvrtke Sizim iz Velikog Otoka. Također, radio je i kao savjetnik predsjednika Uprave tvrtke TEAM d.d. iz Čakovca. Kao student bio je novinar dopisnik Večernjeg lista s područja ludbreške regije.

Paralelno s poslovnom i političkom karijerom radi i kao profesor – predavač na području odnosa s javnošću. Tako već duži niz godina predaje na Veleučilištu Vern, smjer 'Upravljanje poslovnim komunikacijama' na kolegiju Interna komunikacija u svojstvu predavača vježbi, i povremeno na Poslovnom učilištu Filaks gdje predaje module Interna komunikacija i Krizna komunikacija. Uz to, certificirani je predavač Londonske škole za odnose s javnošću gdje je i bio predavač nekoliko godina u hrvatskoj podružnici. Bio je predavač na 8. PRO PR kongresu profesionalaca u odnosima s javnošću s područja jugoistočne Europe. Dvostruki je dobitnik nagrade dekana Veleučilišta Vern za najboljeg studenta.

Od 2013. godine potpredsjednik je Županijske organizacije SDP-a, a aktivan je i kao član Gradskog odbora matičnog ludbreškog SDP-a..Član je Savjeta veleučilišta VERN'.  Od 2012. godine odlukom Vlade RH imenovan je u Nadzorni odbor Croatia banke d.d., Zagreb, iz koje se povlači nakon što je na lokalnim izborima 2.6.2013. izabran za zamjenika župana Varaždinske županije.

Kao zamjenik župana koji pokriva tzv. društvene djelatnosti uz redovni posao po funkciji je i predsjednik Vijeća za prevenciju Varaždinske županije, načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje, predsjednik županijskog Povjerenstva za rješavanje pitanja Roma te zamjenik predsjednika Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga u županiji.

Oženjen je suprugom Dubravkom koja je profesorica engleskog i španjolskog jezika, i roditelji su dvoje djece – sin Niko je rođen 2007.godine, a kćer Tena 2010. Obožava sport, posebice nogomet i rukomet koji je dugi niz godina igrao u klubovima u Varaždinu, Koprivnici i Ludbregu, a bio je i član Upravnog odbora Rukometnog kluba Ludbreg u više mandata.

 

Alan Košić

alan-kosicRođen 28. travnja 1972. godine u Varaždinu. Osnovnu školu završio je u Gornjem Knegincu, a srednju Elektrostrojarsku školu u Varaždinu. Završio i stručni studij Ekonomije – smjer Računovodstvo.

1993. godine izabran je za zamjenika načelnika u općini Gornji Kneginec, a 1995. godine za vijećnika Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec. 2005. godine izabran je u Županijsko poglavarstvo Varaždinske županije gdje je zadužen za civilno društvo i udruge. 2008. godine, nakon prevrata u Županijskoj skupštini, vraća se na mjesto vijećnika u Županijsku skupštinu.

Predsjednik je Nadzornog odbora PZC-a Varaždin.

Član je HNS-a od  1992. godine gdje obnaša brojne dužnosti  u različitim političkim tijelima stranke. 2002. godine zapošljava se u Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalni demokrati kao profesionalni tajnik Regionalnog saveza i Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije. Član je Središnjeg odbora HNS-a.

Prošao je mnogobrojne edukacije na temu političke organizacije i promidžbe, u organizaciji zaklada FNSt, NDI i IRI.

Služi se njemačkim jezikom u govoru i pismu.

U slobodno vrijeme aktivan je u biciklističkom sportu u kojem dugi niz godina obavlja brojne dužnosti: od 2003. – 2009. kao direktor cestovne biciklističke reprezentacije vodio je reprezentaciju Hrvatske na šest svjetskih i europskih prvenstava i olimpijskim igrama u Pekingu.  2006. godine postaje nacionalni biciklistički sudac, a od 2007. godine predsjednik je BD Sloga Varaždin.

Oženjen je i otac dvoje djece.